Tahkon matkailualueelle myönnettiin Sustainable Travel Finland -merkki toukokuussa 2023. Tavoitteen toteuttamisessa oli mukana 20 alueemme matkailualan yritystä, jotka uskovat matkailun kehittämisen entistä kestävämmäksi olevan hyväksi alueellemme sekä tänne saapuvien vierailijoiden viihtyvyydelle ja hyvinvoinnille. Yhdessä saamme aikaan merkittäviä tekoja ja pitkäjänteisen työn avulla vaalimme aluettamme, sen asukkaita sekä matkailijoita.

Vastuullisuus Tahko Spa hotellissa

Tahko Spa Hotel on yksi 20:stä alueen yrityksestä, jotka kantavat vastuun alueemme kestävästä kehityksestä. Meille on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti toukokuussa 2021 ja Sustainable Travel Finland -merkki helmikuussa 2022.

Pitkällä aikavälillä kestävyys vaatii suunnitelmallisia, ympäristöä kunnioittavia sekä hoitavia toimia, joten pyrimme mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään ja käyttämään lähialueiden tuotteita sekä palveluita toiminnassamme. Yksi tärkeimmistä arvoistamme on työllistää paikallisia osaajia, ja työntekijöistämme yli 90 prosenttia onkin Nilsiästä tai lähialueilta.

Pääosin laskettelukeskuksena tunnettu Tahko kerää eniten ihmisiä ja matkailijoita talviaikaan, jonka vuoksi olemme pyrkineet kehittämään palveluitamme ympärivuotisesti palvelevaksi. Ympärivuotisella toiminnalla takaamme taloudellisen kannattavuutemme. Meidän palvelutarjontamme ei perustu ainoastaan omiin palveluihimme, vaan tarjoamme ja myymme myös yhteistyökumppaneidemme palveluita ja käytämme hyödyksi kiertotaloutta.

Olemme majoitus-, liikunta- ja vapaa-ajan palveluita tarjoava yritys, joten ympäristö ja sen hyvinvointi ovat lähellä sydäntämme. Ilman hyvinvoivaa, kaunista ja siistiä Tahkon luontoa emme pystyisi tarjoamaan yhtä monipuolisia elämyksiä. Olemmekin sitoutuneet energian- ja vedenkulutuksen säästötoimenpiteisiin, muun muassa osassa huoneistoistamme liiketunnistimilla toimivilla suihkuilla. Kannustamme vieraitamme kierrättämään tarjoamalla helposti saatavilla olevia kierrätyspisteitä ympäri elämyskeskustamme.

Asennutimme keväällä 2023 Span päärakennuksen katolle aurinkopaneelit sähkön tuotantoa varten. Tavoitteenamme on olla auringon tuottaman sähkön suhteen mahdollisimman omavarainen. Aurinkopaneelit ovat tuottaneet Joulukuuhun mennessä jo yli 46 MWh sähköä, josta olemme erittäin ylpeitä!

Perehdytämme ja koulutamme henkilökuntaamme kaikkia vastuullisuuden osa-alueita kunnioittaviksi ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti kohti entistä vastuullisempia elämyspalveluita tuottavaksi toimijaksi.

Lupaathan sinäkin matkasi aikana vaalia sekä arvostaa alueemme luontoa ja sen asukkaita.